Persoonlijke Verzorging

Terug naar onze dienstverlening

Wij begrijpen dat het ingrijpend kan zijn om ondersteuning op het gebied van persoonlijke verzorging thuis te accepteren. Wanneer wordt iemand afhankelijk van anderen? Wanneer is er ondersteuning bij het wassen, aankleden, eten, lopen en cognitieve problemen nodig? In dit soort situaties gaat het vooral om respect, waardigheid, vertrouwen en het behouden van de eigen regie. Onze CAREGivers en het supportteam zijn er voor u, wanneer persoonlijke verzorging niet meer vanzelfsprekend gaat.

Zorgvuldig en met toewijding

Onze CAREGivers werken zorgvuldig en met toewijding. Ze leren de senior goed kennen en ondersteunen altijd vanuit de vooraf besproken en afgestemde voorkeuren en behoeften. Samen bepaalt u wanneer er behoefte is aan persoonlijke zorg vanuit Home Instead. Dit alles om bij te dragen aan de wens van senioren om langer thuis te blijven wonen.

De begeleiding en ondersteuning die wij ouderen en hun mantelzorgers op het gebied van persoonlijke verzorging bieden, is gericht op:

  • Het aanbieden van eten en drinken
  • Wassen, douchen en baden
  • Begeleiding bij het opstaan of naar bed gaan
  • Hulp bij het uitzoeken van kleding
  • Begeleiding bij aan- en uitkleden
  • Hulp bij incontinentie
  • Hulp bij opstaan, lopen en verplaatsen
  • Ondersteuning bij cognitieve problemen
  • Herinneren aan medicatie

Thuis zijn er veel dagelijkse handelingen waarbij ondersteuning gewenst kan zijn. In verschillende situaties begrijpen we dat het niet altijd eenvoudig is om thuis te wonen. Bijvoorbeeld thuis wonen met een chronische beperking. Naast eventuele aanpassingen die u in het huis toepast, zijn er veel dagelijkse handelingen waarbij ondersteuning gewenst is. Van vervoer naar familie of vrienden tot boodschappen doen, koken en persoonlijke verzorging. Wij ondersteunen u graag, daar waar u het nodig heeft.

Een vaste CAREGiver voor persoonlijke zorg

Zeker op het gebied van persoonlijke verzorging is het lastig om dit uit handen te geven. Daarom werken we bij Home Instead met een CAREGiver die veelal ervaring heeft als mantelzorger en passie heeft voor het werken met senioren voor de persoonlijke zorg thuis. Daarnaast zijn onze CAREGivers ervaren en getrainde professionals op het gebied van dementie. Dus ook voor uw naaste met dementie bieden wij ondersteuning qua persoonlijke verzorging.

Op basis van het opgestelde persoonsgerichte (zorg)plan en de voorkeuren van de senior en de mantelzorger kijken we welke CAREGiver het beste past. Hierbij is een persoonlijke klik tussen senior en CAREGiver belangrijk en leidend. Met persoonlijke aandacht willen we een vertrouwensband opbouwen en zoveel mogelijk van betekenis zijn.

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening wat betreft persoonlijke verzorging? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag.