Langer zelfstandig thuis wonen?

“Steeds meer mensen proberen ouderdom uit te stellen en willen het ouder worden niet aanvaarden. De samenleving probeert ouderdom en gebreken uit te bannen en te negeren. Maar we moeten kijken naar de feiten: ouderdom komt met gebreken en de samenleving moet leren accepteren dat mensen oud worden, want het onmogelijke kan niet.”, aldus Prof. Arnold Heertje, 81 jaar.

Ouder worden en langer zelfstandig thuis wonen? Het kan met de begeleiding en ondersteuning van Home Instead Thuisservice. Onze CAREGivers ondersteunen dagelijks vanuit onze kernwaarden: geef vertrouwen, maak het verschil en vanuit je hart. En dit alles met aandacht en tijd voor ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen.

Een andere kijk op ouder worden

Voor ons is ouder worden een natuurlijk proces waarbij de behoefte aan waardering, betekenisvol contact en zinvolle activiteiten voorop staan. Daarom ondersteunen wij senioren om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Wij ondersteunen bij het behoud en verbeteren van het welbevinden, een positief en betrokken sociaal netwerk en een veilige omgeving waarbij de senior zelf bepaalt hoe ‘het goede leven’ tot op hoge leeftijd behouden kan blijven.

Lees meer over veiligheid thuis, om op een veilige manier langer thuis te blijven wonen.

Thuis, een vertrouwde plek

Wist u dat uit onderzoek blijkt dat 80% van de senioren zo lang mogelijk thuis wil blijven wonen? Ook wanneer de behoefte aan ondersteuning en begeleiding toeneemt? Thuis is namelijk veel meer dan alleen een huis. Thuis is een vertrouwde plek met een verleden, herinneringen en gewoontes.

Wij erkennen het belang van dit thuisgevoel dat onder druk kan komen te staan wanneer zorgprofessionals in huis komen. De privacy, de eigen identiteit en de regie worden al snel door anderen overgenomen. Maar niet wanneer u kiest voor de CAREGivers van Home Instead. Bij ons ligt het accent op persoonlijke betrokkenheid en betekenisvolle ondersteuning, zowel praktisch als emotioneel. Dat doen we door goed te luisteren en te kijken waar u van houdt en wat u graag wilt. Home Instead ondersteunt bij het ritme van alledag, om het samen langer vol te houden.

Neem contact op met een van onze vestigingen. Samen kijken we naar de beste begeleiding en ondersteuning waardoor u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen.

Uit onderzoek blijkt dat een belangrijk bijkomend gevolg van dementie is dat mensen ook in een maatschappelijk isolement komen. De overheid onderkent dit probleem en heeft met de campagne ‘Samen Dementievriendelijk’ ingezet op meer herkenning, erkenning en begrip voor dementie. Home Instead steunt de campagne voor een dementie vriendelijke samenleving. Lees hier verder.