Franchiseondernemer worden

Als franchiseondernemer combineer je lokaal ondernemerschap met affiniteit voor senioren

Home Instead Thuisservice is een Nederlandse franchiseorganisatie met door het gehele land zelfstandige franchiseondernemers. Als franchiseondernemer van Home Instead ontvang je ondersteuning op het gebied van opleidingen, automatisering, marketing & communicatie, bedrijfsvoering, personeelsbeleid, benchmarking en kwaliteitsprogramma’s.

Wij selecteren de franchiseondernemers op zorgvuldige wijze. Zij kenmerken zich stuk voor stuk door ondernemerschap, affiniteit met senioren en een dienstverlenende instelling. Verbonden door de visie en kern- en merkwaarden van Home Instead.

Franchisemodel

Het franchisemodel van Home Instead is een optimale combinatie tussen lokaal ondernemerschap, nationale ondersteuning en wereldwijde ervaring. Als franchiseondernemer bij Home Instead sluit je je aan bij de wereldwijde marktleider in de niet-medische ouderenzorg. Samen met het lokale supportteam en het team van CAREGivers, zorg je ervoor dat senioren zelfstandig kunnen blijven wonen in hun vertrouwde woonomgeving. Daarbij bied je individuele begeleiding, praktische hulp en persoonlijke begeleiding vanuit een persoonsgerichte benadering. De formule bestaat uit een netwerk van lokale zorgondernemers die betrokken zijn bij de lokale samenleving en een direct belang hebben bij tevreden klanten en medewerkers.

Oprichting

Eind 2011 heeft Eric Kindt het concept onder de naam Home Instead Thuisservice in Nederland geïntroduceerd. Om daarmee te voorzien in een groeiende behoefte van senioren in Nederland aan persoonsgerichte en niet-medische dienstverlening om zo lang als mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Begin 2012 is gestart met de eerste eigen vestiging in de regio Kennemerland. Per 1 januari 2013 startte de eerste franchisevestiging in Nijmegen, gevolgd door vestigingen in het gehele land. Home Instead heeft zich als ambitie gesteld om als netwerkorganisatie verder uit te groeien tot een landelijk dekkend netwerk. Home Instead is erkend lid van de Nederlandse Franchise Vereniging en is ISO-gecertificeerd.

NFV Franchise Trofee

De belangenorganisatie Nederlandse Franchise Vereniging kent jaarlijks de NFV Franchise Trofee toe als vakprijs voor franchiseformules. De Trofee wordt sinds 2004 uitgereikt en geeft erkenning op het gebied van samenwerking, kwaliteit en winstgevendheid. Home Instead Thuisservice heeft op 31 augustus deze vakprijs gewonnen en mag zich in 2021 en 2022 de winnaar van de NFV Franchise Trofee noemen. “De winst en toekenning van de trofee is een erkenning voor de dienstverlening die Home Instead biedt aan senioren, naasten, mantelzorgers en betrokkenen", aldus Otto Mak en Nicole Wilkes-Kindt, voormalig directeuren van Home Instead Nederland.
Uit het juryrapport blijkt: "Home Instead is een prachtig voorbeeld van een concept dat binnen 10 jaar een succesvolle franchiseorganisatie weet op te bouwen in Nederland en voorziet ook voor de komende jaren een gestage groei."

Partner van Alzheimer Nederland

Op 7 september 2021 heeft Home Instead Thuisservice officieel de partnerovereenkomst met Alzheimer Nederland ondertekend. Door Home Instead en Alzheimer Nederland te verbinden als partners kunnen we samen nog meer van betekenis zijn. Het partnerschap stelt ons in staat om nog meer bij te dragen aan de kwaliteit van leven met dementie.
Het gezamenlijke doel is de wederzijdse bijdrage aan het aanbieden van informatie en ondersteuning aan mensen met dementie en hun betrokken mantelzorgers en tevens ook aan de CAREGivers van Home Instead. Om zo de kwaliteit van persoonlijke aandacht en ondersteuning voor mensen met dementie continu en proactief te optimaliseren.

Het meten van succes

Home Instead vindt dat ondersteuning en zorg thuis voor senioren anders moet. De franchiseondernemers laten dagelijks zien dat het ook anders kan. De waarderingen van de klanten via de jaarlijkse klanttevredenheidsmeting van een 8.8 bewijzen dat. De betrokkenheid en de tevredenheid van onze medewerkers (8.4) zijn de kern van het succes van de franchiseformule Home Instead in Nederland. Op Zorgkaart Nederland, de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidzorg, laten de klanten hun ervaring en waardering achter. Home Instead scoort gemiddeld een 9.2.

Top 10 best gewaardeerde thuiszorgorganisaties op Zorgkaart Nederland
Daarmee behoort Home Instead Thuisservice tot de tien best gewaardeerde organisaties in de zorg thuis op Zorgkaart Nederland van 2021. Elke terugkoppeling van klanten en mantelzorgers wordt gebruikt als tip en aanmoediging. Dit om de organisatie verder te ontwikkelen en de dienstverlening nog beter aan te laten sluiten bij de wensen en behoeften van de klant.

Meer lezen over het franchiseondernemer profiel.